Sider

søndag den 26. maj 2013

Posebukser, mønster str 50-56 cl og syvejledning


Til de allermindste og helt nye baby'er kan du sy en stak rigtig fine, praktiske - og hurtige bukser.
Du kan downloade et enkelt mønster i str. 50-56cl her

OBS! Når du downloader og vil printe mønstrene ud, er det vigtigt, at din printer ikke "krymper" dem. Tjek om din printer vælger "Tilpas til udskriftsområde" i det felt, der kan hedde "sideskalering" - det må den ikke. Her skal du vælge "Ingen".

Til alle de små bukser her er stofforbruget 30cm. Bukserne er syet i økologisk bomuld, og de tre metervarer på billedet fås i VivaTex's webshop.
Mønsteret består af et bagstykke og et forstykke. Alle mønsterdele er uden sømmerum.


Du kan klippe for- og bagstykker for sig, og så sy dem sammen, så du får en sidesøm, eller du kan lægge mønsterdelene tæt sammen, og klippe det i eet stykke.


 
Hvis du syr i jersey eller andet strækbart materiale, kan du bruge mønsteret, som det er. Hvis du gerne vil sy dine bukser i et fast / vævet stof - som de rosa-ternede - kan du sprede de to mønsterdele en anelse, så bukserne bliver lidt bredere. Så er der stadig god plads til ble mm. Vil du have smalle bukser, kan du lægge mønstrene lidt over hinanden.


Du kan gøre benvidden forneden lidt smallere, hvis du tager 1 cm af på begge sider, på både for- og bagstykke, forneden på mønsteret. Nu har for- og bagstykke fået en ny facon, og de skal klippes hver for sig og sys sammen - så her får du en sidesøm.


Klip 1 cm sømmerum på alle sider.


Ribkant i talje og ved ben:
Ribstykke til talje: Klip 1 stykke rib, bredde 32cm x højde 20cm,
Ribstykke til ben: Klip 2 stýkker rib, bredde 15 cm x højde 12 cmSy bensømmene sammen, og sy alle rib-delene sammen til lange "rør"


Vend retten ud på det ene ben, og put det ind i det andet ben, så ret ligger mod ret.
Sy hele vejen rundt i skridtbuen (rundt om r...., som min søster siger).
Fold taljerib, og del ribben i 4 lige store længder, maker med knappenåle. Inddel også øverste buksekant i 4 dele, marker med knappenåle.
Nu samler du buksestykke og rib, så markeringer passer sammen, sæt knappenåle i. Fordel resten af buksestof og rib, sæt nåle i.


Sy sammen - og sy langsomt! Buksestykket er større end ribkanten, og det vil ligge og boble, når du skal til at sy.
Stræk ribben ud, så det passer med buksekanten, og sy sammen. Fingrene skal hele tiden holde de to stykker sammen på en passende måde, så du langsomt kan sy hele taljeribben i.
Syr du på overlock'er, så vær meget opmærksom på at tage knappenålene ud inden du kommer til kniven...Sy ben-ribber'ne i på samme måde, med markeringer i rib og bukser inden du syr sammen. Det er lidt besværligt med de små ribstykker, men vær omhyggelig med at sætte knappenåle i, så det ikke skrider for dig når det skal sys i.

Wupti, så er bukserne klar !
Brug det samme mønster og samme syteknikker til flere bukser.
Tre på stribe, en dejlig økologisk garderobe til baby er klar.


5 kommentarer:

 1. Hvor er de fine!!
  Hvordan kan jeg gange målene op til større størrelser

  SvarSlet
 2. Har I også ribstof til kanten?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej - ja, der er hvid rib i butikken, og den stribede er en interlock (som er en normal metervare) - det kan godt gå til små bukser, hvor der ikke er så meget stof, der skal holdes sammen. Der er også lidt grønt og blåt rib i butikken.
   Mange hilsner
   Hanne

   Slet
 3. Hej Pia
  Tak! Det med at gange op - jeg vil foreslå dig, at finde et rigtigt mønster i større størrelser. Minikrea har et fint posebuksemønster, enten str. 0-9 mdr eller str ½ - 3 år. Man graduerer, og der bliver lagt forskelligt til rundt omkring; lidt til i siderne og noget mere i barnets længde, dvs i taljen og forneden. Du kan også låne en sy- og mønsterbog på bibilioteket, f.ex "Børnetøj 0-3 år" fra forlaget Vindefang. Kan du bruge det?

  SvarSlet
 4. Tusen takk for mønsteret og de fine og godt forklarte bildene. Jeg har brukt dette på flere bukser nå og er så fornøyd.

  SvarSlet