mandag den 1. juli 2013

Bloomers, mønster str 1 år og syvejledning

Bloomers - et sommerhit, sy dem selv!

Sy selv de sejeste, sjoveste og flotteste bloomers. Små frække bukser, der gør enhver ble-mås festklædt!

 
Du kan downloade et mønster i str. 1 år /86 cl her, og syvejledning har du længere nede på siden.

OBS! Når du downloader og vil printe mønstrene ud, er det vigtigt, at din printer ikke "krymper" dem. Tjek om din printer vælger "Tilpas til udskriftsområde" i det felt, der kan hedde "sideskalering" - det må den ikke. Her skal du vælge "Ingen".

Stofforbruget er 35- 40cm cm til str 1 år. Bukserne er syet i økologisk bomuld, og polka dot'ten her får i flere farver i VivaTex's webshop.Klip for- og bagstykke, med sømmerum iflg. mønster. Læg enten mønster til fold på stoffet, når du klipper, eller tegn mønster op, så du har hele bagstykket og hele forstykket (som foto). Klip også to skrå-strimler i stoffet, 4 x 35 cm. Det er vigtigt, at de er 100% på skrå. Klip elastik: 1 stk talje-elastik 46 cm (2 cm bred) og 2 stk ben-elastikker 27 cm (1 cm bred).


 Klip små hakker (7mm) i sømmerummet i ben-rundingerne på forstykket, der hvor de buer mest. Det gør det nemmere at sætte belægning på senere. Klip også små hakker i buen på bagstykket, i skridt-buen.

I skridtsømmen markeres midt bag og midt for, og sættes sammen.
To stykker, der buer hver sin vej, kan se ud som om de ikke passer sammen - men det gør de. Hæft sammen med nåle - brug mange nåle, og fordel stoffet så godt du kan. Sy sammen.
For- og bagstykke sys sammen i sidesømmene, sy enten med overlock, eller sy med almindelig sammensyning og bagefter en zig-zag.


Har du ikke en overlocker, kan du sy sammen med almindelig sammensyning (brug 1 cm sømmerum som du har klippet), klip så dit sømmerum rent, så det er ca 7mm. Zig-zag hen over begge lag.
Så får du en ren og pæn samling, der ikke fylder ret meget.


Når du også har syet pyntestikninger på de to sidesømme, bukkes kanten om foroven. Buk først 1 cm og så 3 cm. Sy ombukket fast med en stikning langs kanten. Lad en lille åbning stå til at trække elastik igennem senere.Skråkanten syes sammen for enden, og den skal sættes i ben-rundingen. Ligesom på billedet skal skråkanten helst være lidt længere/større end benrundingen.Skrå-kanten hæftes på benrundingen, ret mod ret, og det kræver en del knappenåle. Vær omhyggelig med at få stoffet fordelt rigtigt. Der skal være rigeligt skrå-kant-stof ved de små hakker, der er klippet i sømmerummet.

Sy skråkanten på, og vær omhyggelig med at bruge det sømmerum på 1 cm, som er beregnet.


Skråkanten bukkes helt om på vrangsiden, 1 cm sømmerum bøjes ind, og hæft ombukket på plads.
Nu skal der rigtig mange nåle i ;-) - og det kan være drilagtigt at få på plads, der hvor det buer meget...
Lad en lille åbning stå til elastik, og det er nemmest at have åbningen på bagsiden af bukserne, hvor det ikke buer så meget. Sy den anden ben-runding på samme måde.


Nu er alt syet, og ja - det ligner et par mormor-trusser ;-).
De skal være store, så der er noget, der kan strutte, når der kommer elastikker i.

Træk elastikker i ved benene og i taljen. Læg elastik-enderne lidt over hinanden, og sy dem sammen. Sy de sidste små stikninger, når elastikken er på plads.


Færdig - og meget smart til sommerfesten


1 kommentar:

  1. Hej Hanne. Jeg ville søgerne sy disse små blommers, men der er ikke nogle mål på mønstret, kunne du evt sætte cm mål på hvor lange siderne er osv??? Ellers mange tak for en hyggelig og oplysende aften i kapokkens tegn, jeg er i fuld gang med tæppet😄. Venlig hilsen Hanne Rømer. Fam.romer@ hotmail.com

    SvarSlet