torsdag den 5. september 2013

Kaffevarmer, DIY september

Kaffen er dejlig varm.

Sy en kaffevarmer, der kan sættes hen over stempelkanden lige så snart du har hældt det varme vand på kanden.Målene på tegningen er til en lille stempelkande. Alle målene på tegningen er inkl. sømmerum.


Yderstoffet kan være alle mulige stoffer, mønstre, sammensyet osv - du skal bare ende med at have 2 stk i de angivne mål.
Zig-zag eller overlock kanter, og sy de to stykker sammen som vist på tegningen, og vend retten ud.  Der skal være et lille hul foroven, se tegning og foto længere nede.

Her ligger en varmer klar. Syet sammen og vendt med retten ud.


Vælg fyld-materiale og klip 2 stk/2 lag. Sy sammen iflg målene på tegningen, så der bliver et lille hul foroven.
Fyldet skal ikke vendes. Sømmerummet i fyldet hjælper med at holde faconen fin.Her er valgt uld-fyld, det holder rigtig godt på varmen, og det holder også faconen godt.


Pres sømmerum til siden foroven i kaffevarmeren, og sy en lille stikning rundt i åbningen ved hullet foroven. Det holder sømmerummet på plads.


Stik fyldet ind i stofdelen, og pres det godt på plads oppe i toppen. Fold inderstoffet op og pres det godt ud i hjørnerne.


Kaffevarmeren er færdig, og fordi du har det lille hul foroven, kan du sætte varmeren på lige så snart du har hældt vandet på. Stemplet kan du presse ned mens hætten er på, så der slipper mindst mulig varme ud.

Du kan ændre på målene, og sy kaffevarmere til større kander, tekander mm.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar